[adservice-comparison-feed-iframe]

Få økonomisk overblik med en låneberegner

Låneberegneren hjælper dig med at se, hvad du skal betale hver måned på dit lån. Brug beregner til få overblik over korte lån, hvis du skal låne penge her og nu.

https://www.youtube.com/watch?v=9N-lD1DDjdQ

Sådan bruger du låneberegner

Du skal blot tilføje det beløb, du ønsker at låne i låneberegningen, hvor længe du vil have den tilbagebetalingsperiode, og hvilken rente du tror, ​​du kan få. Låneberegner antyder, hvad der er mest almindeligt, men husk at teste i regnemaskinen, hvor meget månedlig tilbagebetaling vil blive, hvis du oplever en rentestigning. Se på prislisten for at se, hvilken type interesse vi kan tilbyde – eller send venligst en ansøgning, så en rådgiver kan give dig et tilbud, der er tilpasset din økonomi.

Beregn dit lån selv

Du kan endda beregne, hvad dit lån vil koste og endda aktivere lånets forskellige parametre (f.eks. Løbetid, ydelse, rentesats osv.) Ved hjælp af vores låneberegner. Hvis du allerede har et lån, kan du finde ud af, hvor meget det vil koste dig at have. Vi har også en norsk version af vores beregner.

Når man ser på forskellige lånetilbud, kan det være svært at overskue, hvad lånet samlet vil komme til at koste. Med en låneberegner kan du få dette overblik. Ud over de forskellige omkostninger, der vil være ved stiftelsen af lånet, er der renten, som altid udtrykkes i procent. Men hvor meget skal man betale i renter, når det omregnes til kroner og ører?

Hvis man bruger en låneberegner, kan man få svar på spørgsmål som dette. En beregner kan lave en beregning af de samlede omkostninger, hvor både stiftelsesomkostningerne samt de samlede renter, som skal betales gennem hele lånets løbetid, er medtaget. Herved kan man altså se, hvor meget man igennem lånets løbetid kommer til at betale for at låne via låneberegneren. Derudover findes der den såkaldte amortisationsplan, som er en plan, der viser hele lånets forløb. Her kan man danne sig et overblik over, hvor meget af den månedlige ydelse der går til renter, og hvor meget der går til afdrag på gælden.

Du kan også sammenligne lån fra forskellige låneleverandører med en sammenligning af lån: sammenlign billån, sammenlign realkreditlån, sammenlign realkreditlån, sammenlign forbrugslån – husk at se APR eller årlige renter.

En låneberegner opstiller automatisk en overskuelig amortisationsplan, som giver dig overblik over lånets forløb. Rente plus afdrag vil altid være lig med ydelsen. Ydermere kan man i amortisationstabellen følge med i, hvor stor restgælden vil være på et givet tidspunkt, samt hvornår gælden vil være afviklet.

Sådan kan du anvende låneberegneren på Købhus.dk

Når lånetilbud skal sammenlignes, via en låneberegner, er de årlige omkostninger i procent, som er beskrevet ovenfor, en af de vigtigste faktorer at lægge mærke til, da de siger noget om, hvor stor en procentdel, omkostningerne udgør. ÅOP anvendes dog mest til at sammenligne lån f.eks. via en beregner. Når man skal vurdere et lånetilbud generelt, er renten en vigtigere faktor at bemærke. Dette skyldes, at renten er en af de helt store omkostninger ved at optage lån, hvilket også kan ses i en beregner.

Jo større et lån man optager, jo højere betydning får renten, da selv en lav rente kan udgøre store beløb. Disse beløb ses tydeligt i låneberegneren. Det er dog ligeså vigtigt at bemærke bidragssatsen, som er en procentdel, der lægges oveni renten. Nogle banker kompenserer for en lav rente ved at øge denne sats. F.eks. kan en bank have en bidragssats på 2 procent, så renten altid vil være 2 procent højere, end den rente, man som udgangspunkt får at vide. Bidragssatsen kan bare ligges oven i renten når lånet skal beregnes via låneberegneren.

Dette er siden for dig, der søger en uvildig lånberegning, og for dig, der ønsker at vide mere om pengeudlån – både hvad angår lån, omkostninger, ÅOP og renter. Som altid, når du skal finde et lån, der passer til dine behov, er det nødvendigt at søge på markedet, for eksempel via en låneberegner. Der er mere på markedet, og det gør ikke ondt for at prøve mere end en.

Selvfølgelig er lånets løbetid også en faktor, der er vigtig at lægge mærke til når lånet beregnes via en låneberegner. En høj ydelse kan sagtens skyldes en kort løbetid, og i så fald vil det blot betyde, at man får tilbagebetalt sit lån hurtigere. Samtidig er der ofte færre omkostninger, jo kortere et lån er, som ses i en beregner. Dette skyldes for det første, at man skal betale rente i kortere tid, fordi man indfrier sit lån hurtigt. For det andre tilbyder mange banker og realkreditinstitutter samtidig en lavere rente, hvis man eksempelvis optager et 5-årigt lån frem for et 10-årigt. En af årsagerne til dette er formentligt, at låneudbydernes risiko for ikke at få deres penge tilbage mindskes ved kortere løbetider. Via en låne beregner kan du beregne lånet med mange forskellige løbetider.

https://www.youtube.com/watch?v=cV6xIy3RswM&t

Korte lån

Korte lån er populære, da der er mindre lånemængder, der hurtigt kan tages op – især hvis økonomien og indtægten ellers er i orden. Du kan lære mere om korte lån på købhus.dk.

Forbrugerlån er et tilbagebetalingslån uden sikkerhedsstillelse med pant. Til sammenligning har f.eks. Et realkreditlån sikkerhed med et pant i et hjem.

Forbrugerlånet tilbagebetales med månedlige afdrag, der automatisk trækkes fra din konto. Lånet kan have en løbetid på mellem f.eks. 1 og 5 år. Hvis du ansøger om refinansiering, kan du have så længe en tilbagebetalingstid, som du har i en anden bank.

Ved at søge online banken får du svar på det beløb og den rente, vi kan tilbyde dig.

Vi har udviklet en låneberegner, der kan bruges til at beregne, hvor meget du skal betale i renter, månedlige ydelser og afdrag på forskellige lån som forbrugslån og billån. Vi har oprettet denne beregner for at skabe gennemsigtighed, når du som forbruger skal udtage et forbrugslån, billån eller et tredje lån.

Du kan bruge låneberegner til at vurdere, om et lån er attraktivt for dig og din situation.

Låneberegner giver der ÅOP

Beregn hvor meget du skal betale på dit lån hver måned. Angiv, hvor meget du skal låne (inklusive omkostninger), den årlige rentesats i procent og hvor lang tid dit lån er på. Baseret på dette beregner vi, hvad du skal betale hver måned, og hvor meget du ender med at betale renter over hele lånets løbetid.

Med Købhus låneberegner kan du beregne, hvor meget du skal betale på dit lån hver måned og dermed skabe gennemsigtighed over dit budget. Vi har udviklet denne beregner til at hjælpe dig med at træffe din beslutning ud fra fakta og tal frem for følelser og salgsstillinger.

Hvis du allerede har et lån, så kan du finde ud af, hvad det vil koste dig at have over hele sigtet og hvor meget du skal betale på dit lån.

Hvis du allerede har et lån, kan du få et klart og tydeligt overblik over, hvad det vil koste dig gennem låneperioden med låneberegningen. Hvis du endnu ikke har valgt et lån, kan du få den økonomiske konsekvens af forkortelse eller forlængelse af lånets løbetid.

Når du har trykket Beregn vil en boks komme frem med de vigtigste oplysninger. Her angives den månedlige ydelse, altså hvor mange penge du skal betale af på lånet hver måned. Du kan også se Renter i alt, hvad renterne løber op i under hele lånets løbetid. Total svarer til det lånte beløb, samt renter og stiftelsesomkostninger sammenlagt.

Desuden viser låneberegneren en månedsoversigt, længden af denne oversigt svarer til den indtastede løbetid og fortæller dig hvad dit lån vil koste dig hver eneste måned. I månedsoversigten finder du også oversigt over rentebetalingen og det tilsvarende afdrag for hver måned.

Vi har udviklet en låneberegner som vi er rigtig stolte og vores beregner kan bruges til alle typer lån herunder sms lån, forbrugslån, kviklån, bank og sågar kreditforeningslån – dvs. den fungerer også som en boliglån beregner så længe lånet er fastforrentet (læs mere længere nede).

Når du bruger en låneberegner, får du et bedre overblik over, hvad du skal betale per måned og hvad du reelt betaler for at låne samlet set. Brug låneberegneren og beregn hvad det koster at låne pengene dvs. ÅOP (årlig omkostning i procent). Et lån koster en ydelse hver måned, som kan være relevant at sammenligne, når du kigger på forskellige lån. Men det er mindst lige så interessant at kigge på de samlede omkostninger ved lånet i hele lånets løbetid og som siger noget om, hvor meget du skal betale långiver for at låne pengene i en given periode.

Så leder du efter det bedste lån til dig, så skal du altså finde det lån, der har en månedlig ydelse, du kan betale, og som samlet set er billigst. Den månedlige ydelse, som du er villig til at betale, skal naturligvis den faste indtægt eller indkomst, du har.

Hos os kan du sammenligne forskellige lån inden du bestemmer dig for et af dem. Hvis vælger at sammenligne lånene mod hinanden, er det vigtigt, at du husker at inkludere alle omkostningerne ved lånet i beregningen. Dette kan godt være svært da de forskellige lånetilbud kan være svære at gennemskue i kraft af deres forskellige typer af gebyrer og omkostninger.

Kviklån – herunder andre hurtige typer lån og kreditter – er en branche, hvor man skal kigge sig godt for inden man træffer sit valg. Man skal vurdere hvorvidt, man står overfor et lån der passer til ens livssituationen og indtægt. Derfor forsøger Købhus at besvare alle ofte stillede spørgsmål. Find hjælp og gode råd under menupunktet ”Begreber”, hvor vi forklarer alle centrale begreber og udtryk, du skal bruge for at vælge det rette lån og få mest ud af vores låneberegner.

Skal du købe bolig, kan du også bruge vores beregner. Eneste forskel er, at man i forbindelse med køb af bolig oftest optager lån i en kreditforening, hvor den månedlige ydelse som regel er fast (hvis det er et lån med fast rente), men hvor der i starten betales flere renter end afdrag.

Er du i tvivl om du skal være et lån med fast eller variabel rente? Du kan selvfølgelig bruge vores låneberegner til at beregne omkostningerne ved variabelt forrentede lån, men kun så længe du kender renten. Så har du et realkreditlån med variabelt rente, hvor renten er lagt fast i fem år, kan du bruge beregner men altså kun maksimalt 5 år frem.

Der findes mange forskellige låneberegnere på markedet og de har typiske et forskelligt fokus. Nogle fokuserer på billån, andre på realkreditlån. Der findes ligeledes låneberegnere der fokuserer på banklån og forbrugslån.

Få overblik over dit lån med en låneberegner

Den lette løsning, når man skal låne, er at gå ned i sin egen bank og bede om et lån, og se på det med en låneberegner. De kender din økonomi og vil hurtigt kunne afgøre, om de vil låne til dig. Selv om det er den lette løsning, er det dog ikke altid den bedste eller billigste. Derfor vil et godt råd være altid at ansøge om lån flere steder og sammenligne dem med en beregner. På denne måde sikrer du dig selv de bedste lånevilkår, da du har noget at sammenligne med i låneberegneren.

Får man et bedre tilbud et andet sted fra, er det altid en mulighed at snakke med sin bank om det tilbud, man har fået. Ved at gøre det kan man være heldig, at banken finder nogle endnu bedre tilbud frem for at være konkurrencedygtig over for deres konkurrenter. Tilbuddene fra bankerne kan du sammenligne med en låneberegner, for at se hvilket tilbud er bedst. Kan ens egen bank ikke give lige så gode tilbud, er det værd at overveje at skifte bank. De fleste banker låner nemlig kun ud til deres egne kunder, hvorfor lånetilbud oftest gives på betingelse af, at man skifter over til dem.

Mangler du overblik over dit lån, kan en låneberegner måske være en hjælp. Ved at indtaste de nødvendige oplysninger, vil du få en oversigt over dit lån, som det ser ud nu. Har du fået flere penge mellem hænderne, siden du optog lånet, overvejer du måske at betale mere af. Ved at anvende en beregner kan du angive en højere ydelse for at se, hvor hurtigt du så vil kunne indfri dit lån, ligesom du omvendt kan skrive en kortere løbetid for så at se, hvor høj ydelsen vil blive i låneberegneren.

Beregn forskellige banklån via en låneberegner. At skifte bank er heldigvis ikke så besværligt, som mange tror. Din nye bank sørger stort set for alting, lige fra at meddele din gamle bank, at du ikke længere er deres kunde, til at flytte dine konti, betalingsaftaler mm. En beregner beregner bare lån. Desuden er det altid gratis at skifte bank, da en bank ikke må tage penge for at flytte konti osv., hvilket skyldes, at der skal være lige konkurrence, og en kunde derfor altid skal have mulighed for at vælge frit mellem bankerne. Hvis man skal optage et lån, især de større af slagsen, bør man derfor altid undersøge mulighederne grundigt og gennemberegne dem med en låne beregner.

Den tid det tager, kan være godt givet ud og spare dig for mange penge i sidste ende. Her kan en låneberegner være et godt sted at starte, da flere også giver et overblik over, hvilke låneudbydere der findes på markeder inden for de forskellige typer af lån. Således får man et overordnet overblik med låneberegneren over de vigtige faktorer som f.eks. rente og ÅOP og kan herefter udvælge de udbydere, som man vil ansøge om lånetilbud. Det er dog stadig vigtigt at ansøge flere steder, da de præcise lånevilkår afhænger af den enkelte situation, og derfor først kan ses på det specifikke tilbud. Til sidst tager du alle tilbuddene og bruger en beregner til at sammenligne dem.

Sammenlign dine lånetilbud med låneberegneren

Når først du har indhentet forskellige lånetilbud, er det tid til at sammenligne dem med en låneberegner. Når man sammenligner lånetilbud, er det meget vigtigt, at tilbuddene er givet på baggrund af samme vilkår for at kunne sammenlignes korrekt via en beregner. Det vil sige, at lånebeløbet og løbetiden for lånet skal være den samme. Desuden er det vigtigt, at alle lånetilbuddene er baseret enten på fast eller variabel rente for at kunne sammenligne dem med en låne beregner.

Hvis ikke de er det, er det noget, man bør tage højde for i sin vurdering via låneberegneren. Man bør altså ikke få to lånetilbud fra to forskellige låneudbydere, hvor den ene er med variabel rente og den anden med fast rente. Det skyldes, at variabel rente ofte er lavere end fast rente grundet den højere risiko, der er ved at have variabel rente. Er man i tvivl om, hvorvidt man vil have det ene eller det andet, vil det være en god ide at få tilbud både med fast og variabel rente fra flere udbydere, så man kan sammenligne tilbuddene med fast rente med tilbuddene med variabel rente via en låneberegner. De to renteformer beskrives nærmere senere i denne artikel.

Da ikke alle låneudbydere opstiller deres tilbud ens, kan det desuden være uoverskueligt at finde ud af, hvilket tilbud der er det bedste. Med en låneberegner kan du sammenligne forskellige lånetilbud ved at indtaste en række oplysninger som låntype, lånebeløb og rente. På denne måde får man et sammenligningsgrundlag, der giver et korrekt billede af lånevilkårene, idet man kan sammenligne lånetilbuddene ud fra de samme parametre. Ved at anvende en beregner som f.eks. Låneberegneren, får man på en let og overskuelig måde en oversigt over de relevante beregninger via låneberegneren. Her sammenligner man bl.a. de årlige omkostninger i procent, forkortes ÅOP, som er en vigtig parameter at se på i en låne beregner.

ÅOP er de samlede omkostninger ved et lån udtrykt i procent. Her indgår samtlige omkostninger både i forhold til stiftelsen af lånet samt renter og andre gebyrer som tydeligt ses i en låneberegner. Stiftelsesomkostningerne og eventuelle andre engangsomkostninger bliver således fordelt ud over hele lånets løbetid, hvor de lægges oveni de løbende omkostninger, som hovedsageligt består af renterne. Ved at sammenligne ÅOP kan man altså sammenligne lån med vidt forskellige stiftelsesomkostninger og renter – alt sammen takket være en beregner. Derfor er det en god beregning at se nærmere på, da det ellers kan være vanskeligt at vurdere, om et lån med lave renter er bedre end et lån med lave stiftelsesomkostninger. Det skal dog bemærkes, at ÅOP ikke er en procentvis omkostning, som skal betales årligt, men altså blot en beregning, der skal gøre det overskueligt for kunderne at sammenligne forskellige låntyper via f.eks. en låneberegner.

Brug en låneberegner til at færdiggøre dit budget

Når man skal optage et lån, er det altid en god ide først at skabe et overblik over sin nuværende økonomi via en låneberegner. Dette gøres ved at opstille et budget over sin månedlige økonomi. For at komme i gang med at lægge et budget skriver man først alle de indtægter og udgifter ned, som man har gennem et år. I budgettet medtages alle udgifter som hus, bil, mad osv. Her er det vigtigt også at huske alle de udgifter, der kommer løbende, som forsikringer, frisør, tandlæge, gaver mm som også skal med i låneberegneren. Alle disse udgifter lægges sammen og deles med 12 for herved at finde de gennemsnitlige månedlige udgifter. Hvis man har skiftende indtægter, laves det på samme måde, så alle ens indtægter og udgifter bliver fordelt ligeligt over året. Herved finder man frem til, hvor meget man har i overskud hver måned.

På dette tidspunkt kan man så bruge beregningerne fra en låneberegner, hvor det vigtigste element i forhold til budgettet er den månedlige ydelse. Ved at lægge den månedlige ydelse fra låneberegneren til sine beregnede månedlige omkostninger får man et overblik over, hvor meget man vil have til sig selv, efter ydelsen er betalt. På den måde kan man finde frem til, hvor stor en ydelse, man vil kunne have mulighed for at betale hver måned og se den i en beregner. Ligeledes vil man herudfra kunne finde ud af, hvor lang eller hvor kort en løbetid, der vil være passende på lånet. Lånet kan beregnes med både korte og lange løbetider via en låne beregner. Samtidig finder man ud af, om man overhovedet har råd til at låne og måske vigtigst af alt, så har det stor betydning for, hvor stort et beløb, man kan få lov til at låne. Hele overblikket skabes bedst ved at bruge en beregner til at beregne de forskellige lånetilbud.

https://www.youtube.com/watch?v=bPwirsEHU1I&t

Find det lån der passer dig via låneberegneren

Skal du låne penge, handler det først og fremmest om at finde det lån, der passer bedst til dig og dine behov. Dette kan du ofte finde ved at bruge en låneberegner til at beregne forskellige lån. Er du på udkig efter ny bil eller bolig, eller trænger din nuværende bolig til en omgang renovering? Det er vigtigt at gøre sig klart, hvad pengene skal bruges til, da der kan være stor forskel på lånevilkårene i forhold til, om det f.eks. er boliglån eller billån du beregner via låneberegneren. Skal du købe bolig, vil du typisk optage et realkreditlån på 80 % af købesummen og evt. et banklån til at dække de sidste 15-20 % alt efter, hvor mange penge du selv har til indskud. Beregn de forskellige typer lån via en låne beregner.

Skal du derimod købe ny bil, vil det typisk være et banklån, hvor renten er noget højere, men stadig kan beregnes via en låneberegner. Når du ved hvilken type lån, du ønsker at optage, handler det om at få skabt et overblik over de mange muligheder. En måde at gøre dette er med en beregner. Ved at indtaste nogle få oplysninger kan man få skabt sig et overblik over, hvilke låneudbydere, der tilbyder lavest rente mm. Herudfra kan man vælge de udbydere, man finder interessante og herefter bestille lånetilbud via en låne beregner.

Brug låneberegner til at sammenligne ÅOP

Når lånetilbud skal sammenlignes, via en låneberegner, er de årlige omkostninger i procent, som er beskrevet ovenfor, en af de vigtigste faktorer at lægge mærke til, da de siger noget om, hvor stor en procentdel, omkostningerne udgør. ÅOP anvendes dog mest til at sammenligne lån f.eks. via en beregner. Når man skal vurdere et lånetilbud generelt, er renten en vigtigere faktor at bemærke. Dette skyldes, at renten er en af de helt store omkostninger ved at optage lån, hvilket også kan ses i en låne beregner. Jo større et lån man optager, jo højere betydning får renten, da selv en lav rente kan udgøre store beløb. Disse beløb ses tydeligt i låneberegneren. Det er dog ligeså vigtigt at bemærke bidragssatsen, som er en procentdel, der lægges oveni renten. Nogle banker kompenserer for en lav rente ved at øge denne sats. F.eks. kan en bank have en bidragssats på 1 %, så renten altid vil være 1 % højere, end den rente, man som udgangspunkt får at vide. Bidragssatsen kan bare ligges oven i renten når lånet skal beregnes via låneberegneren.

Selvfølgelig er lånets løbetid også en faktor, der er vigtig at lægge mærke til når lånet beregnes via en låneberegner. En høj ydelse kan sagtens skyldes en kort løbetid, og i så fald vil det blot betyde, at man får tilbagebetalt sit lån hurtigere. Samtidig er der ofte færre omkostninger, jo kortere et lån er, som ses i en beregner. Dette skyldes for det første, at man skal betale rente i kortere tid, fordi man indfrier sit lån hurtigt. For det andre tilbyder mange banker og realkreditinstitutter samtidig en lavere rente, hvis man eksempelvis optager et 20-årigt lån frem for et 30-årigt. En af årsagerne til dette er formentligt, at låneudbydernes risiko for ikke at få deres penge tilbage mindskes ved kortere løbetider. Via en låne beregner kan du beregne lånet med mange forskellige løbetider.

Kendskab til alle lån til at låne penge
Vi er bekymrede for forbrugerfinansiering og især kreditlån. Herfra følger udviklingen på det norske lån og kreditmarked efterfulgt af argus øjne. Vores hensigt er, at du altid vil kunne finde fuld, opdateret og letlæselig information om lån på vores sider.

På købhus.dk finder du et overblik over långivere for alle typer lån samt de vilkår, de tilbyder. Med os får du oplysninger om lånesatser, tilbagebetalingstid, minimumsbeløb og maksimumsbeløb, aldersgrænser, minimumsindkomst og en række andre faktorer. Du kan f.eks. Sammenligne lån uden sikkerhedsstillelse og finde det bedste lån i henhold til dine krav. Fra hovedmenuerne kommer du direkte ind i de forskellige lånetyper.

Der er dog stor viden, både matematik, lov og nogle sociale studier, når man vælger det lån, der passer bedst i din situation. Du planlægger en fremtid, der ikke er den samme for en ungdom i opstartsfasen, en nyfødt svigermor, en veletableret familie af snart voksede børn eller en frisk pensionist. Selvfølgelig bestemmes dine udsigter også af din egen tegnebog. Der er forskellige anbefalinger og strategier for husholdninger med dårlig, god eller mellemøkonomi.

Af denne grund har vi rigelige artikler om de forskellige låneordninger – alt fra forbrugslån til SMS-lån. Vi ønsker at præcisere både fordele og ulemper ved disse og give dig nok viden til at se, hvilke lån eller lånekombinationer der passer bedst til dit budget – uanset om det er lån uden sikkerhedsstillelse eller at du låner penge med sikkerhed, sikkerhedsstillelse eller med låntager / kaution.

Læs videre her for en introduktion til lånejunglen, inden vi påbegynder de mere detaljerede artikler, vi har på købhus.dk.

Hvad er lån?
Selvfølgelig ved du, hvad et lån er, men tænk mere om lånets karakteristika. Vi kan se på penge som en vare. Nogle har et behov for denne vare og skaber efterspørgsel. Nogle har mange penge og beslutter at sælge. Tilbage får de endnu flere penge. Hvor er fordel for dig som køber? Ja, du får øjeblikkelig adgang til et godt, du har brug for. Det kan være et hjem, en bil eller hvad andre penge kan handles i. For det er du villig til at betale.

Vores bedsteforældre havde normalt ikke mange lån. For det meste var det kun hjemmet, de havde lånt penge til. Det lån blev optaget i den lokale sparebank og betalt jævnt hver lønningsdag indtil efter 20 år de betragtede hjemmet som deres.

I dag er det mere komplekst. Det digitaliserede samfund, hvor penge bytter ejeren med tastetryk online har skabt et utal af nye og fleksible løsninger til betalinger, kreditter og lån. Udover boliglånet balancerer vi lønkreditter, forskellige betalingskort, afdragsaftaler, billån, studielån og lån uden sikkerhedsstillelse.

Betalingsproblemer
Der er meget, der kan ske i løbet af en livscyklus, der kan vælte en ellers velbegrænset økonomi. Vi nævner i et nøddeskal; sygdom, ledighed og sammenbrud. Det kan også være, at du bare har mistet kontrollen og lad det gå overbord. I så fald er du ikke den første der har gjort det. Uanset årsagen opfordrer situationen til handling.

Du skal kontakte alle, du skylder penge og bede om forhandlinger. Målet er at opnå realistiske betalingsordninger eller udskudelser. Hver måned, der går uden at betale eller have aftaler med dine kreditorer, forværres situationen med sene renter, inddrivelsesomkostninger og måske et tvunget salgsbøde. Der er muligheder for gældsindlån og lån på trods af betalingsanmærkninger.